Kirjoituksia aiheesta ”lähidemokratia”

YTLK 19.3.: Mechelininkatu uusiksi + pysäköintipolitiikasta

Kiireinen viikko takana, tässä seuraa raporttia kahdesta keskeisestä tapahtumasta: lautakunnassa Mechelininkadun katusuunnitelma laitettiin uudelleen valmisteltavaksi, ja Helsingissä alkoi uuden pysäköintipolitiikan linjaaminen.

1. Mechelininkatu

Lautakuntamme päätyi pitkällisen keskustelun jälkeen palauttamaan Mechelininkadun suunnitelman …

Lue lisää

Vaaliteemoja pähkinänkuoressa

Vaalipäivä on jo aivan ovella, ja siksi on aika koota yhteen muutamia keskeisiä ajatuksiani. Jokaiseen kohtaan olen linkannut blogikirjoituksiani, mikäli haluat syventyä johonkin aiheeseen syvemmin.

1. Roihuvuoren ja Itä-Helsingin …

Lue lisää

Keskustelukerhoista todelliseen vaikutusvaltaan

Viimeisen kuukauden aikana olen saanut työni puolesta vierailla seitsemällä paikkakunnalla kuulemassa asukkaiden paikallisista vaikutusmahdollisuuksista ja puhumassa siitä, miten lähidemokratiaa tulisi kehittää. Käytyäni Ylöjärvellä, Lappeenrannassa, Helsingin Pasilassa, Jyväskylässä, Espoossa, Turussa ja …

Lue lisää

Tarttumapintoja vaikuttamiseen

Päivätyössäni sain juuri valmiiksi loppuraportin lähidemokratian parantamisesta. Puristimme 20 sivuun napakat seitsemän teesiä siitä, mitä mielestämme on 2010-luvun lähidemokratia. Kyse on siitä, kuinka suomalaisten kuuleminen vahvistetaan todelliseksi vaikutusvallaksi.

Kunnallisvaalien äänestysprosentin lasku …

Lue lisää

55 Antti Möller

Antti Möller

Helsinkiläinen paikallispoliitikko, koulutus- ja kasvatuslautakunnan suomenkielisen jaoston jäsen, viestintäasiantuntija, freelancer-kirjoittaja, Konepaja-liikkeen aktiivi ja perheenisä.

Tue kampanjaani