Kirjoituksia aiheesta ”kaupunkirakenne”

Yleiskaavalla lisää kaupunkia Helsinkiin

Yleiskaavapäällikkö Rikhard Manninen ja Marja Piimies kaupunkisuunnitteluvirastosta kävivät lautakunnassamme esittelemmässä Helsingin Visio 2050 -selvitystä. Kyse on kaupunkisuunnittelulautakunnassa 22.10.2013 hyväksytystä taustapaperista, joka osaltaan ohjaa uuden yleiskaavan valmistelua ja laadintaa.

Edellinen yleiskaava on vuodelta 2002 ja …

Lue lisää

Ympyrätalon kioskeista

Kirjoitin Kirkko & kaupunki -lehteen  jutun Ympyrätalon tuntumassa olevista kioskeista, jotka ovat toimineet autopankkina 1960- ja 1970-luvuilla. Tämän jälkeen niissä on ollut nakkikioski, mutta muusta toiminnasta en löytänyt tietoa.

Onko sinulla …

Lue lisää

5 teesiä paremmasta Itäkeskuksesta

1. Tehdään Itäkeskuksesta oikea idän keskus rakentamalla sinne lisää asuntoja

Itiksen kauppakeskuksessa käy noin 19 miljoonaa asiakasta vuodessa, eli keskimäärin yli 50 000 henkilöä päivässä. Itäkeskuksen metroasemaa käyttää päivittäin noin …

Lue lisää

Mistä asuntopula oikein johtuu?

Osallistuin eilen Mellunmäessä vaalipaneeliin, jossa puhuttiin pääasiassa uusien asuntojen rakentamisesta Helsinkiin. Paneelin annettu teema oli toinen, mutta asuntotuotanto sai kuitenkin ylivoimaisesti eniten huomiota – ja syystä.

Muiden kaupunkikeskusten tapaan Helsinki …

Lue lisää

Itä-Helsingille arvoisensa keskus

 

Itäkeskus on nimensä perusteella idän eli Itä-Helsingin keskus.

Monessa mielessä näin onkin. Se on metroradan varrella oleva liikenteen solmukohta, josta alkaa niin Itäväylä kuin Kehä I. 1980-luvulla sinne rakennettiin …

Lue lisää

Tempaus Kalliossa: mitä Ympyrätalon kojuille pitäisi tehdä?

Syyskuun alussa järjestimme piknikin Töölöntorilla, joka muuttuu iltaisin parkkikentäksi. Saimme hyvää palautetta ja keräsimme asukkaiden ajatuksia siitä, mitä he julkiselta tilalta toivovat.

Nyt toivotamme kaikki helsinkiläiset tervetulleiksi seuraavalle katupiknikille Siltasaarenkadulle …

Lue lisää

55 Antti Möller

Antti Möller

Helsinkiläinen paikallispoliitikko, koulutus- ja kasvatuslautakunnan suomenkielisen jaoston jäsen, viestintäasiantuntija, freelancer-kirjoittaja, Konepaja-liikkeen aktiivi ja perheenisä.

Tue kampanjaani